България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дебютантът на SENSHI 19 Валери Атанасов: Очаквам много екшън, у дома и стените помагат

Многократният шампион по ММА се изправя в битка срещу шампиона на Литва по джудо Артурас Кудрешовас

24.11.2023 | 09:49 Редактор: Елеонора Танева

Остават броени часове до голямото бойно шоу SENSHI 19. То ще се проведе в събота от 18:30 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Дебют на ринга ще направи многократният шампион на България по ММА Валери Атанасов. 

"Трябваше да участвам в SENSHI 19, но първоначално не успях да намеря противник. В понеделник ми се обадиха организаторите с нова покана, на която не можех да откажа", каза Валери Атанасов в ефира на "България сутрин".

Негов съперник ще бъде многократният шампион на Литва по джудо Артурас Кудрешовас. Въпреки краткото време за подготовка за сблъсъка, многократният шампион на България по ММА не се притеснява за представянето си.

"Целогодишно съм в залата, не е проблем за мен. По-различното е, че ще съм пред собствена публика, у дома и стените помагат. За противника ми знам, че има два мача с две победи. Тактиката ми ще я изграждам в в процеса на мача", допълни Валери Атанасов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи силните си страни, на които ще разчита - страйкингът, бойната стойка.

Спортистът добави, че е много важно един състезател да има зад гърба си добър треньор и екип. А за победата на SENSHI 19 ще разчита и на подкрепата на публиката. Атанасов очаква атрактивен двубой с много екшън.

"Една загуба може да ти даде много повече от една победа - когато загубиш, виждаш своите грешки, при победите имаш заблуда, че си добър", добави ММА боецът.

Гледайте целия разговор във видеото.