България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Легендата на SENSHI Атанас Божилов е готов за нова победа на ринга

Ще му покажа, че абсолютно заслужено съм спечелил титлата, каза боецът за предстоящия си съперник

14.11.2023 | 09:20 Редактор: Тодор Петров

Бойната галавечер на SENSHI 19 ще се проведе на 25 ноември. Кикбоксьорът ни Атанас Божилов e носител на Европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг през 2023 г. 

"Спечелих последната битка, френският ми съперник не беше доволен и поиска реванш. Аз му го дадох, надявам се пак да изляза победител от срещата. Ще му покажа, че абсолютно заслужено съм спечелил титлата", коментира боецът в ефира на "България сутрин".

Божилов се определя като по-бърз и по-техничен от французина. Проучил е силните страни на своя съперник и се надява да успее да ги неутрализира, за да спечели отново.

"Той ще върви напред, ще търси боя. Мисля да застана по-твърдо и да играя с по-тежки удари, за да го респектирам и да не влиза толкова много напред. Сега е най-важната част от подготовката - да се запазя здрав и да изляза на 100% за победата", сподели Божилов пред Bulgaria ON AIR.

Боецът се надява да затвърди легендарния си статут на SENSHI и да завърши кариерата си с триумф.

"Екипът е много важен. Треньорите гледат противника, правят ми схема на игра и аз я следвам. Спаринг партньорите също са от голямо значение, особено ако може да имитират противника", посочи Атанас Божилов.

Кикбоксьорът изтъкна, че атмосферата на SENSHI е страхотна, а организацията е една от най-добрите в цял свят. Посрещат те и те изпращат като звезда на SENSHI, дано магията продължи, отбеляза Божилов.

Гледайте целия разговор във видеото.