България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Таков: В името на София сме готови да си партнираме с всички, даде се ход на делото с Терзиев

"Вижда се, че старите грешки не са научени и подходът е отново тотално сгрешен", каза председателят на БСП - София

20.11.2023 | 11:15 Редактор: Ивета Велева

Започна сесията, на която се очаква да бъде второто гласуване за председател на Общинския съвет. От БСП обаче вече заявиха, че няма да подкрепят кандидата на ПП-ДБ Борис Бонев.

"Много е лошо, когато се фокусираме само върху една личност, това не носи нищо. Съвсем ясно и категорично заявихме след втория тур на изборите, че ние сме готови за разговори по политики, базирани на нашите ценности. Ние държим разговорите да бъдат в рамките на Столичната община с останалите политически групи", каза председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че е даден ход на делото с Терзиев и очаква, че скоро то ще бъде разрешено: "Надеждата е за софиянци, че техният глас да бъде отчетен, така както са го подали."

Що се отнася до срещата в събота, Таков поясни, че поканата е била отправена в петък първо до Корнелия Нинова. Едва после към общинските съветници, за да се съберат в събота в 11:30 часа.

“Събрах веднага Изпълнителното бюро на Градския съвет и групата на Общинския съвет, всички единодушно решихме, че няма да участваме в пиар акцията на кмета", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Вижда се, че старите грешки не са научени и подходът е отново тотално сгрешен. Слага се каруцата пред коня", коментира още Таков и добави, че не трябва на първо място да се слага кандидатурата за председател на Общинския съвет.

Таков разкри, че в името на София и столичани от БСП са готови да си партнират с всички: "Това не минава през решаването на  кадровите въпросите на този или на онзи. В това ние не участваме, ние ще участваме единствено във въпросите за политика и теми важни за града в рамките на Общинския съвет. Ако се намери решение за подходяща кандидатура за председател на Общинския съвет, било то и наша - и това нещо ще подкрепим."

По думите му БСП са единствената лява партия в Общинския съвет.

"Ние нямаме естествени партньори в Общинския съвет.  Не желая единствените теми да бъдат старите паметници на София", отсече той.

Гледайте целия разговор във видеото.