България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Спаси София" не отстъпва от кандидатурата на Борис Бонев: "Най-подходящ е за председател"

Цупенето в ъгъла не помага на никого, заяви общинският съветник Цветомир Петров

20.11.2023 | 08:59 Редактор: Тодор Петров

Предложението на ПП-ДБ и "Спаси София" Борис Бонев не събра нужните гласове, за да заеме председателския пост в Столичния общински съвет. 

"За нас е важен диалогът, искаме да чуем гласа на всеки общински съветник. От представителите на другите групи се видя, че имаме доста общи неща, по които може да работим за София. Отворена е вратата, все още групите в общинския съвет не са готови", коментира в студиото на "България сутрин" общинският съветник от групата на "Обединени за София" Цветомир Петров.

По думите му няма пазарене за гласове, а се търсят общите допирни политики.

"Поканили сме ГЕРБ-СДС да дойдат, те не идват. Разбираме тяхната болка, че след 18 години управление, изведнъж ставаш трета сила. Не искаме да влизаме в сглобки с никого, искаме да работим за София. Не е важно кой от коя политическа сила е, а какви предложения ще дава в Общинския съвет", подчерта Петров пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали ще оттеглят кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС, той отговори, че никой не я е поставял като отправна точка.

"Може да свърши прекрасна работа като председател на Общинския съвет. Да кажат какво не харесват в качествата му и защо няма да се справи. Търсим подкрепа от абсолютно всички. Ще опитаме да продължим разговорите, които започнахме този уикенд. За да се случат нещата, трябва да се отпуши работата на Общинския съвет. Искаме да работим и да поемем отговорност, нашата кандидатура е най-подходяща за председател", каза още Цветомир Петров.

Общинският съветник апелира към всички в СОС да поемат своята отговорност и да работят за София и софиянци. Според Петров все още не са охладнели страстите от изборите и трябва да е ясно на всички, че цупенето в ъгъла не помага на никого.

Гледайте целия разговор във видеото.