България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Щастлив съм" - моноспектакълът на Ненчо Илчев, разказващ за живота и успехите му

Представлението започва от 20 октомври в родния град на актьора - Смолян

13.10.2023 | 09:25 Редактор: Искра Ангелова

Актьорът Ненчо Илчев разказва историята на живота си в моноспектакъла "Щастлив съм".

"В живота няма нищо случайно. Този моноспектакъл се казва така, защото съм щастлив. Човек си прави равносметки в живота на 30-40 години, а аз я направиха на 50 - откъде си тръгнал, през какво си минал, кой те е мотивирал. Тогава си отговорих, че съм щастлив човек, защото Господ ми е сбъднал всичките мечти и ми е дал с шепи всичко, което съм искал", каза актьорът в студиото на "България сутрин".

Илчев сподели, че дълго време е събирал кураж за моноспектакъла.

"Моят приятел Емил Бонев, който е сценарист и режисьор на представлението, той ме мотивира. Не го правя, защото и аз трябва да направя моноспектакъл, дори не бих го нарекъл моноспектакъл, бих го нарекъл мотивиращо представление. И човек да си каже, че щастието е възможно в пълния му вид", допълни Ненчо Илчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Актьорът разкри, че рядко животът му е поднасял разочарования: "Животът ми е давал с шепи от хубавото и много хора се пазят от това да кажат, че им се е случило нещо хубаво. Обратното трябва да е - човек трябва да казва за хубави неща, за да може да мотивира някой друг".

"Емил Бонев много добре събра нещата, за да може в моноспектакъла да има и смешни неща, и трогателни, и тук-там някой фокус. Явих се на един конкурс в един цирк през 1989 година, бях си подготвил фокус с един слънчоглед, който трябваше да излезе и този слънчоглед не излезе. Цялата зала започна да се смее, след това започна да вика, след това започна да тропа с крака, защото стана като комичен фокус", разказ Илчев.

Представлението започва от 20 октомври в родния град на актьора - Смолян. На 26 ноември ще бъде в София.

Гледайте целия разговор във видеото.