България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Свободни" - силна любов вдъхнови Иван Гайдаров за нова песен

Свободата е най-важното чувство, което един човек трябва да притежава, сподели певецът

25.09.2023 | 09:20 Редактор: Тодор Петров

Певецът Иван Гайдаров е готов да ни омагьоса с новата си песен "Свободни". В нея той разказва за онази чиста и истинска любов, която се случва веднъж в живота на човек.

"Исках да изпратим лятото с нещо по-живо и позитивно, колкото може по-дълго в нас да остане усещането за лятото. Песента се роди на база случили се неща в моя живот. Винаги една любов може да е повод за такава песен. Какво по-положително от хубавата любов", сподели изпълнителят в студиото на "България сутрин".

Гайдаров е на мнение, че свободата е най-важното чувство, което един човек трябва да притежава.

"В доста случаи не зависи от друг, а от самия теб - от изборите, които си направил в живота си, от начина, по който гледаш върху живота. Така съм си подредил живота, за да мога да се нарека свободен човек. Да правя това, което обичам и искам, да съм се обградил с правилните хора. Ако свободата не присъства в една връзка, тогава е зависимост един от друг. В такъв случай има други песни, тази не е за този тип взаимоотношения", каза още певецът пред Bulgaria ON AIR.

Гайдаров добави, че е започнал да влиза в неговите представи за това как трябва да звучи. Трите си авторски песни определя като достатъчни, за да си каже, че в нещо подобно би продължил да се развива.

"Четвъртата песен, която предстои да излезе зимата, е съвсем различна. Пак е енергично и заредено с положителни емоции парче, но е тотално различно от трите песни. Надявам се декември да успеем да я реализираме", повдигна завесата той.

"На учениците опитвам да преподавам едно и също - човек да е упорит, да не се отказва лесно, защото нищо не се случва лесно в нашия живот", отбеляза още Гайдаров.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа