България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"За последен път" - певецът и учител Иван Гайдаров пусна прочувствена балада

"На децата им е интересно, когато пред тях застане човек като мен, сподели той

17.03.2023 | 09:07 Редактор: Тодор Петров

Певецът и учител Иван Гайдаров пусна нова прочувствена балада. Песента носи заглавието "За последен път".

"Това е песен, която логически дойде в моя живот. Обичаме да пеем за неща, които са се случили в нашия живот. Става дума за любов, това са хубавите песни. Много години отне, докато достигнах до идеята как да прозвучи първата ми песен, какъв точно да е текстът, запознанството ми с много професионалисти", сподели той в студиото на "България сутрин".

"Израснали сме в тежка конкурсна среда, в която учехме бавните и баладични песни, в които има много предизвикателства. По-голямо майсторство се изисква в бавните и тежки песни. В една такава песен бях по-способен да покажа моите способности. Това беше правилният избор, за да мога да покажа на какво съм способен", посочи още Гайдаров пред Bulgaria ON AIR.

Музиката към песента му е на Светослав Лобошки, текстът е на Мариета Ангелова, а по аранжимента Гайдаров е работил със свои приятели от ранна детска възраст.

"На децата им е интересно, когато пред тях застане човек като мен, който е учил в чужбина и има опит в сферата, има какво да им разкаже, интересни са им моите истории от концерти и събития. Гледам да скъсявам дистанцията, не държа учениците на разстояние. Уважението идва от други фактори, а не от строгото държание", каза още Иван, който е завършил музикален бизнес в Уелс.

Категоричен е, че има какво да даде на България и смята, че достатъчно много хора са напуснали държавата. Освен това не се е чувствал на своето място зад граница.

Гледайте целия разговор във видеото.