България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

SENSHI 18 е втори дом за Едуард Алексанян, ще търси нокаута срещу корав боец

"Преди ринга се моля на Господ да ми даде сили", разкри боецът ни

12.09.2023 | 09:23 Редактор: Вяра Димова

12 титанични двубоя на плажната арена във Варна ни очакват на бойната галавечер SENSHI 18, която ще се проведе на 16 септември. В един от тези двубои ще се изправи Едуард Алексанян, който вече има 10 победи в SENSHI - 5 от тях са с нокаут.

"Ще играя за европейската титла с Якоб Стюбен. Корав съперник е, ще стане зрелищен мач. Не съм го наблюдавал по време на мачовете. Тренирам два пъти на ден. Наблягам повече на кардио тренировките. Вече сме в края на подготовката, концентрираме се в представянето", каза Алексанян в ефира на "България сутрин".

Той определи SENSHI като "свой втори дом". 

"Аз съм по-силов, търся нокаута. Загубата учи на това, че трябва да се концентрираш изцяло върху грешките, които си допуснал в мачовете. Когато започнете по-често да побеждавате, не се обръща толкова внимание на слабите страни", коментира боецът пред Bulgaria ON AIR.

През април Алексанян бе класиран в топ 10 на най-добрите кикбоксьори в света в средна категория от престижното издание Combat Press.

"Истинско удоволствие е това да вляза в топ 10 в света. Натискаме за топ 1", обяви спортистът.

За подготовката си той сподели, че се доверява изцяло на треньорите си. "Изцяло се концентрирам върху мача. Преди ринга се моля на Господ да ми даде сили", разкри още Алексанян.

Гледайте целия разговор във видеото.