България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

MMA боецът Мариян Димитров за вълнението покрай SENSHI, сина си и контузиите

"Едно от най-важните неща е да запазиш психиката си стабилна", сподели той

04.09.2023 | 08:55 Редактор: Искра Ангелова

По-малко от две седмици остават до бойната галавечер SENSHI 18 с плажна арена. Зрителите отново ще видят зрелищни битки.

Чувствам се страхотно, подготовката мина по перфектен начин, няма контузии. Технически и физически се чувствам много добре, така че съм готов за една интересна и здрава битка. Това каза MMA боецът Мариян Димитров за "България сутрин".

А той ще се изправи срещу Тони ван Дайк.

"Тони е един комплексен състезател. Не се притеснявам особено, защото съм зареден за здрав мач. Мисля, че ще изляза победител от този мач. Едно от най-важните неща е да запазиш психиката си стабилна и да избягаш от контузии. През всичките години се научих да слушам тялото си и когато съм изморен - почивам", допълни Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

И сподели, че винаги се чувства изключително развълнуван, когато участва в SENSHI.

"Винаги промоутърът дава възможност да покажете възможностите срещу равностойни противници, така че и аз давам максимума от себе си. Силните ми страни са абсолютно навсякъде. Но за въпросния мач най-силното ми оръжие ще бъде моята мотивация, защото моят син ще присъства в залата. Искам да му покажа, че баща му винаги излиза за победа, винаги е настроен да побеждава, а публиката е неизменна част от всичко това", поясни MMA боецът, като определи себе си като комплексен играч.

А на 23 септември ще се проведе бойно събитие под наслов "Да" на спорта, "Не" на насилието", причината - 18-годишната Дебора от Стара Загора, която беше нарязана по брутален начин.

Гледайте целия разговор във видеото.