България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Delta Roosters и техният нов албум "Конрасти" докосват феновете с български песни

Антон Серкеджиев и Петър Георгиев разкриха повече детайли

30.08.2023 | 09:50 Редактор: Искра Ангелова
Delta Roosters и техният нов албум

"Контрасти" е вторият студиен албум на българската група Delta Roosters. Песните са авторски и на български език. На голяма част от парчетата автор на текст и музиката е Антон Серкеджиев.

"Този диск е плод на доста продължителен процес. Най-накрая успяхме да го направим. Нарича се "Контрасти", защото песните в този албум са доста разнообразни като настроение и емоции, има и различни чувства в него. Също така ние в групата сме доста различни, но пък и вървим заедно в една посока", каза Серкеджиев в студиото на "България сутрин".

В албума има 11 песни, като само една е на английски език.

"Нашето творчество така започна, така и продължава - на български език. Така най-добре се изразяваме. А тази песен е отдавна включена в нашия репертоар и продуцентите на един български филм ни бяха чули, помолиха ни да я запишем специално за филма и ние го направихме", допълни музикантът.

Петър Георгиев поясни, че песните в албума са в различен стил.

"Има и джазови елементи, фънк - не се ограничаваме стилово. В същото време за нас е важно всяка песен да има послание, а не толкова да сме едностилни", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

За създаването на втория албум се включва и басистът на групата - Радо Милев.

За Антон песента "Последна усмивка" е изключителна специална, защото е посветена на баща му.

Гледайте целия разговор във видеото.