България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Няма конспирация срещу Тръмп, действията му са твърде проблематични?

Всички тези обвинения идват от независими магистрати, посочи професорът по журналистика в САЩ Христофор Караджов

04.08.2023 | 08:45 Редактор: Тодор Петров

Доналд Тръмп е изправен пред 561 години затвор по три наказателни дела. Това съобщи самият той в обръщение към своите поддръжници. 

"Самият Тръмп е направил твърде много неща, за които е юридически уязвим. Това е третото обвинение, пред което се изправя само за няколко месеца. Вчера в съдебната зала във Вашингтон той беше обвинен в 3 опита за конспирация и за опит да прекъсне заседание на правителството, за да остане на власт - заседанието на Конгреса на САЩ на 6 януари 2021 г., когато тълпа нахлу в Капитолия и се случиха срамни сцени в американската история", коментира за Bulgaria ON AIR професорът по журналистика в Калифорнийския университет Христофор Караджов.

Той отбеляза, че е много любима тема на медиите да се търси конспирация защо на Тръмп му се случват такива юридически проблеми. Според Караджов те се случват не защото той е кандидат за президент, а защото неговите действия са били твърде проблематични от юридическа гледна точка. 

"Всички тези обвинения идват от независими магистрати, особено Джак Смит, който е специално назначен и независим от изпълнителната власт, и минават през т.нар. голямо жури - между 16 и 23 случайно подбрани граждани, които преглеждат материалите и казват дали подкрепят обвинението. След това се влиза в дела и изслушвания", обясни Караджов в ефира на "България сутрин".

Събеседникът подчерта, че правосъдието трябва да се случва и това, че има избори, не е повод или причина да бъдат отменени тези юридически действия.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Мишлето
преди 8 месеца
Такива професори като този лефичар съсипват Америка и жалко че смуче от там а заслужава да работи за великият вожд Путин.На тази *** мястото му не е там а в Куба,Русия България също е подходяща. Сигнализирай за неуместен коментар