България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За престъпния ум няма граници: Как да разберем дали половинката ни ще стигне до крайности

Според Светлана Димитрова хора, които проявяват такъв тип агресия, излъчват нестабилност

31.07.2023 | 09:22 Редактор: Михаела Димитрова

За психиката на едно престъпление и има ли как да разберем, че човекът с когото сме, може да стигне до такава крайност, че да ни нарани.

"За престъпния ум граници няма. Човек трябва да бъде бдителен, когато отваря личния си свят", каза криминалният психолог Светлана Димитрова в "България сутрин".

По нейни думи като основна предикция за това поведение стои момент, в който човек слабо може да подбира импулсите си и много често партньорът е уязвим.

"Може да настъпи, без да иска, бутон и следващия път да стигне до сериозна агресия. Човекът трябва да бъде бдителен и предупреден. Млади момичета и момчета нямат такава подготовка и такова съзнание. Когато този човек започне с изключително дребни, на пръв поглед, ситуации от ежедневието, като думи, това е нещо, което със сигурност дава индикации", каза още Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Според психолога хора, които проявяват такъв тип агресия, излъчват нестабилност.

"Фината граница, в която се движат, е дифузна. В следващия момент този човек може лесно да ти удари шамар, ритник и лесно да пристъпи към сериозни физически и невербални агресивни изяви. Когато се отключи този механизъм, няма спирачка", подчерта психологът.

Тя коментира конкретно и фрапиращия случай с обезобразеното момиче в Стара Загора.

"Не знам този човек как се е спрял и кое го е спряло, тази жестокост върви към посока на убийство. Биохимията в мозъка на човек се променя в един момент и той става още по-кръвожаден. Когато видим в обществото такъв модел неовладян, със сигурност е предикция за много сериозни дефекти в характера", категорична е Светлана Димитрова.

Гледайте видеото с целия разговор.


1
1 rate up comment rate down comment 1
шопендар
преди 8 месеца
ПРОВОКИРАЙ ГО ПО ЖЕНСКИ,БЕЗ МЯРКА,И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ДАЛИ СРЕЩУ ТЕБ Е ЗВЯР ,ИЛИ МЪЖ,ИЛИ ЛИГЛЬО Сигнализирай за неуместен коментар