България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тазгодишната "Нощ на звездите" обещава чудеса в небето над Античния театър

Ще опитаме да направим световен рекорд в "Глобуса на смъртта", каза организаторът Енчо Керязов 

19.07.2023 | 09:47 Редактор: Тодор Петров

За поредна година световни артисти идват у нас, за да покажат забележителните си умения в подкрепа на талантливите деца на България. Това е 12-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", който и тази година ще освети небето над Пловдив.

"Ще видим в 3 категории - изкуство, образование и спорт, едни от най-успешните деца за предходната година, които ще имаме честта да наградим. Имаше изключително голяма конкуренция и това нас много ни зарежда и радва. Тези деца не спират да се трудят и да постигат високи резултати. Ние не успяваме да ги задържим в България. Ще видим наистина невероятна нощ, която с моя екип подготвяме една година", сподели организаторът Енчо Керязов в студиото на "България сутрин".

Толкова много титулувани артисти на едно място няма в такава световна продукция, обърна внимание той. Събитието ще се състои на 26 август от 20:30 ч.

"Мащабността, огромният брой артисти, които ще излязат на сцената. Освен Националната гвардейска част, която ще бъде за трета поредна година, тази година имаме Плевенската филхармония заедно с Камерен оркестър "Дианополис". Огромно количество музиканти, ще се насладим на прекрасна музика. Чрез изпълнителите на сцената ще се случват чудеса в небето над Античния театър", каза още Керязов пред Bulgaria ON AIR.

Тази година за пръв път ще бъде заето въздушното пространство, а на булеварда след тунела ще бъде монтиран 140-тонен кран, с чиято помощ ще се реализира въздушната акробатика в "Нощ на звездите".

"Ще опитаме да направим световен рекорд в "Глобуса на смъртта" с мотористи от Колумбия. Цирк "Балкански" ни предоставя глобуса", отбеляза още Керязов.

"От сцената научих, че всичко е възможно, когато човек влага цялата си страст и любов, и има най-вече постоянство. Научих, че децата са много по-добри от нас, знаят повече от нас и постигат уникални успехи. Човек трябва да има доверие на хората, с които работи. Нашата цел е да покажем децата на обществото, имат и финансова подкрепа под формата на стипендии. Опитваме да ги задържим в България. Искам да им дам пример, че в България също може да се случват хубави неща", обясни организаторът на събитието.

Енчо Керязов е сред хората, които върнаха утринната гимнастика в училищата в Ямбол. Вече се провеждат и състезания, а децата изпълняват подбрани от НСА упражнения. Близо 700 деца са се включили в първия турнир по утринна гимнастика.

Кирязов е част и от нова инициатива за монтиране на пилон с 55-метров български флаг в Ямбол.

Гледайте целия разговор във видеото: