България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Михаил Велчовски с много здрава подготовка за сблъсък с испанец на SENSHI 17

Не си позволявам изкушения, нямам много личен живот, сподели шампионът по кикбокс

20.06.2023 | 09:10 Редактор: Тодор Петров

Четирикратният шампион по кикбокс на България Михаил Велчовски излиза на ринга на SENSHI 17 на 8 юли в търсене на поредна победа. 

"Двубоят е срещу испанеца Фернандо Мартин, подготовката върви както трябва. Много добър боец, не съм се срещал досега с него на ринга. Гледах му няколко пъти мача с Наката, с моя треньор разработваме слабите му страни. Наблягаме на сила, тежък удар и много издръжливост", сподели той в студиото на "България сутрин".

Михаил Велчовски тренира двуразово, а понякога и три пъти дневно, като една негова тренировка продължава над два часа. Подготвя се по над 5 часа всеки ден и спазва строг хранителен режим.

"Не си позволявам изкушения. Нямам много личен живот. Само в залата, почивам, не излизам много. Свикнал съм, това го правя от години и за мен това е начин на живот. Предпочитам да тренирам в мазето вместо да съм на дискотека", откровен е Велчовски пред зрителите на Bulgaria ON AIR.

Започва да тренира кикбокс през 2018 г. Първата си победа определя като много тежка, но след нея си казва, че иска да прави именно това и да преследва само победи.

"Като цяла вечност минава времето на ринга. Има доза притеснение, но винаги си казвам, че аз съм най-добрият и 100% трябва да спечеля мача. Треньорът постоянно стои зад мен и ми казва: Ти можеш", посочи още един от най-добрите ни бойци.

Велчовски призна, че наградата за най-висок боен дух на SENSHI 16 означава много за него.

"Има много малки подражатели, гледат ни и искат да са като мен и брат ми", завърши боецът.

Гледайте целия разговор във видеото.