България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Живот на път: Актьорът Светлин Иванов - Лаубер разказва за пътешествията си

Щастлив е винаги да се връща в Бразилия

15.06.2023 | 09:09 Редактор: Тодор Петров

"Имам привилегията и шанса да бъда навсякъде, където съм искал да отида. Но това не означава, че няма къде още да искам да отида. Най-хубавото е да мога да се връщам и да преоткривам местата, които са ми харесали, но и да дам шанс на някои места, които не са ми харесали толкова", сподели 
актьорът и пътешественик Светлин Иванов - Лаубер в студиото на "България сутрин".

Не е бил в Афганистан, Саудитска Арабия и някои африкански държави, но това не са и места, които душата му го тласка да посети. 

"С дните, които прекарах на Антарктида, успях да прехвърля собствения си предел на мечтите ми. Нямам колчета, които да искам да забивам. Имам актьорско образование, а актьорът няма как да не  е най-богатият човек, живеейки в различни животи. Във всяко пътуване имам шанс да проведа един различен живот с начало и край", посочи Лаубер пред Bulgaria ON AIR.

Признава, че би бил щастлив винаги да се връща в Бразилия, тъй като там е много различен.

"Първото е природата. Сякаш Бог е изсипал всичко на едно място, цялата щедрост на вселената. Хората са толкова красиви, по детски чисти и обичащи. Нещо там ме прави мен по-отворен и провокиращ", каза Светлин Иванов.

Пътешественикът не отрича, че летищата носят определена доза стрес, но отбелязва, че в самолетите често има хубави филми.

"Всичко е въпрос на приоритети. Нямам най-модерния телевизор, нямам автомобил, който да крещи: "Ето, ето". Самите ние избираме кои да сме. Избрали сме какво да нямаме. Най-хубавото в моите пътувания са моментите, в които осъзнавам, че е достатъчно", каза още Лаубер.

Надява се скоро да успее да опише всички свои пътешествия в книга.

Гледайте целия разговор във видеото.