fallback

Благотворителен футболен турнир дава шанс на деца в неравностойно положение

За втора поредна година го организира Фондация "Конкордия България"

07.06.2023 | 09:50 Автор: Тодор Петров

За втора поредна година Фондация "Конкордия България" организира благотворителен турнир – Футбол за невидимите деца. Събитието ще се състои на 10 юни, а целта на турнира е да събере средства за деца в неравностойно положение.

"Турнира го организираме с цел подкрепа на спортната програма на фондация "Конкордия", която развиваме повече от 7 години. Планираме турнирът да се превърне в традиционен. Към подобен тип благотворителност има интерес. Различното е, че тази година имаме повече компании - 10. "Конкордия" участва с два свои отбора", каза в "България сутрин" Юлия Йорданова - мениджър "Фондонабиране и комуникации" във фондацията.

"Децата от бедни семейства нямат друга възможност да получат допълнителна подкрепа не само чрез спорт, но и включително за образованието им. Децата от нашия футболен клуб трябва задължително да ходят на училище, опитваме образованието и спортът да вървят ръка за ръка", посочи още тя.

Петър Крумов от "Алтернативни програми" във фондацията коментира за Bulgaria ON AIR, че дават възможност на деца и младежи от рискови групи да се докоснат до организирания спорт. 

"Нашият футболен клуб участва в първенства на БФС, в столичното първенство, за миналата година имаме 242-ма бенефициенти, които са се докоснали до него. За тези деца това е уникално удоволствие и шанс да бъдат забелязани. Покрай пътуванията за мачовете виждат много нови места, всяка година ходим на спортни лагери", обясни Крумов.

Eкипът на футболния отбор проверява посещенията на децата в училище и успеха им. Ако някой не ходи на училище, автоматично отпада от футболния отбор, независимо какви спортни качества има, стана ясно още от думите му.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback