България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво време да очакваме на празничния 6 май и през новата седмица?

Синоптикът Петър Янков прогнозира валежи и понижение на температурите

04.05.2023 | 10:05 Редактор: Тодор Петров

На празничния 6 май ни очаква значителна област. В София и над западните райони преди обяд тя ще бъде разкъсана, но значителна. Бързо ще се увеличава и следобед се очакват превалявания в южните и източните части от страната. В неделя ще има повече слънце и превалявания главно в планините. В понеделник валежите ще бъдат оскъдни

Това прогнозира синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин". Според него между 9 и 12 ч., по време на парада в София, няма да вали в столицата. Валежите се очакват следобед.

"През следващите дни валежите у нас ще бъдат често явление, ще преминат няколко облачни вълни. Първата ще започне във вторник - с понижение на температурите и превалявания главно над западната половина от страната. От сряда-четвъртък започва нов процес, като валежите в петък и събота ще бъдат значителни. Температурите в първата половина на следващата седмица ще бъдат между 12 и 17 градуса", прогнозира още Янков пред Bulgaria ON AIR.

В края на новата седмица може да очакваме градусите да скочат до 21-22 - с един-два градуса по-ниски от обичайните за първите 10 дни на месец май.

В края на лятото се очаква да се появи топло течение, което ще окаже сериозно влияние. Прогнозира се захлаждане над Европа и по-студена и дъждовна зима. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR