България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евгений Михайлов: ПП-ДБ насилствено дават властта в ръцете на Радев

"Безумно е да се провежда референдум за приемане на еврото", категоричен е режисьорът

12.04.2023 | 09:21 Редактор: Петя Кръстева
Евгений Михайлов: ПП-ДБ насилствено дават властта в ръцете на Радев

Очаквам разумът да надделее и играта с хората в България да спре. Подигравка е да карат всички избиратели да ходят през два месеца на избори, за да угодим на ината на някого, който не е доволен от нещо. Трябва да се намери мнозинство и да имаме редовно правителство, защото в противен случай ще продължат оплакванията, че цялата власт е в парламента. През последните две години ПП-ДБ насилствено я дават в ръцете му. Това заяви режисьорът Евгений Михайлов в студиото на "България сутрин". 

По думите му "днешният ден не е случаен за свикването на НС, тъй като е Международният ден на авиацията и космонавтиката".

"Трети пореден избор едни хора се готвят за мисия - ту 121, ту 131. Някои от ръководителите на "Продължаваме промяната" обещаха, че ще имат мнозинство. Вместо това имат по-малък процент спрямо този на предходните избори. Ако искат да идем на следваща мисия до Марс, вероятно ще са с още по-малък екипаж", поясни той.

Михайлов смята, че пред новото НС трябва да има няколко основни приоритета - влизането ни в Шенген, приемът ни в Еврозоната, предоставянето на помощ за Украйна и превъоръжаването на армията.

"Не може да се приеме бюджет за определен период, който не се знае от кого ще бъде изпълняван. Той представлява баланс между приходи и разходи, баланс на отговорности и задължения. Трябва да се знае кой ги поема, заради което е нужно да има мнозинство", каза режисьорът.

Пред Bulgaria ON AIR Михайлов отбеляза, че след избирането на председател на НС ще стане ясно дали България ще "върви" заедно със своите партньори от най-успешните икономики от ЕС, НАТО и САЩ, или с Русия. 

"Учудващо е, че по време на цялата предизборна кампания нито ПП-ДБ, нито дори ГЕРБ не се занимаваха с това да обяснят на хората колко е безумно да се провежда референдум за приемане на еврото", изтъкна той.

Гостът обобщи, че след избора на председател на Народното събрание ключово ще бъде и единството при приемането на бюджета. Според него всичко останало би било "продължаване на даване на властта на президента".

"Понеже някои искат импийчмънт на Радев, имам кратка формула за това - съставянето на редовно правителство, което ще му отнеме властта, подарена от "Продължаваме промяната" през последните 16 месеца", заключи Михайлов. 

Гледайте целия разговор във видеото.


4
0 rate up comment rate down comment 0
Бояна
преди 1 година
ДБ знаят, че не могат да се справят. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Кико
преди 1 година
Големи поразии от ПП-ДБ Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Даша
преди 1 година
Така се получава наистина, ама те нямат акъл да го проумеят. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Маринов
преди 1 година
И трите изброени от ибрикчията са неважни и ненужни на народа! Сигнализирай за неуместен коментар