Борисов отново подаде ръка на ПП-ДБ: Единството стабилно НС ще е между двете коалиции

"Изкривена е цялата система за управление на държавата", смята лидерът на ГЕРБ

11.04.2023 | 17:52 Редактор: Петя Кръстева
Борисов отново подаде ръка на ПП-ДБ: Единството стабилно НС ще е между двете коалиции

"В момента събитията в света са толкова опасни, като се започне с ученията в Тайван и се стигне до войната в Украйна. България не може да остане без правителство. Трябва да проявим разум, съгласие и търпимост. Единственото стабилно и дългосрочно правителство е между двете големи коалиции. Имаме еднакви виждания на 99% в програмите си", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление от централата на партията.

По думите му самоконтролът при такова правителство ще е най-големият гарант срещу корупцията.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че партията има съществени различия във вижданията си по въпроса с войната в Украйна с "Възраждане" и БСП.

"Всички заклинания, че не може да се направи едно или друго правителство - допълнително влошават кризата, допълнително изправят страната пред непоправими последствия", коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Според него "коалицията може да си говори за повишаване на пенсии, доходи, но има несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни, ако няма редовно правителство". 

"Изкривена е цялата система за управление на държавата. Готови сме, диалогични сме, поставяме България над всичко. Единственото, което искаме, е към нас да се отнасят уважително заради огромния брой гласоподаватели, който ни подкрепи", продължи Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 2
Цезар
преди 11 месеца
Напълно подкрепям казаното от лидера на ГЕРБ. Време е ПП и ДБ да проявят малко държавническо мислене и поведение в името на европейска и натовска България и българите които милеят за родината си и нейното развитие и благоденствие, а да не позволяват на служебните правителства на президента Радев и неговия токсичен и кагабейския екип да ни държат в руското корупционно блато и високите цени на стоки и услуги Сигнализирай за неуместен коментар