България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Митко Илиев преди SENSHI 15: Никога не проучвам противниците, важно е да надграждам

Боецът ни заяви, че е винаги готов за битка

09.02.2023 | 09:36 Редактор: Ирена Бакърджиева

32-ма елитни спортисти от 19 държави ще премерят сили на SENSHI 15. To ще се проведе на 18 февруари от 18:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Организаторите на успешната международна бойна гала вечер SENSHI разкриха имената на елитните спортист. Един от тях е дебютантът Митко Илиев.

"Винаги съм готов за здрава битка, подготовката върви много добре, нямам нито една контузия и съм напълно здрав. По 2 пъти на ден се тренира, както за всеки мач. Този път тренирам на рундове по 3 минути, а не по 5, което е една идея по-леко. Спаринги се правят, техника също правим, защото имам доста грешки за изчистване и на 18 февруари ще видим дали тренировките са били от полза", каза Митко Илиев в "България сутрин".

Той сподели, че за всеки мач има притеснение, но се радва, че организаторите са му дали шанс да се покаже.

"Никога не си проучвам противниците, знам само, че момчето е с черен колан по киокушин карате. Това ми е първият и основен спорт. Знам също, че физически доста масивен изглежда. Да си правя геймплан за някакъв противник никога не ми се е получавало. Затова гледам да тренирам във всяка една сфера – борба, стойка, издръжливост, и да съм готов за навсякъде", каза още Илиев.

Той е европейски киокушин шампион за юноши, национален кикбокс шампион, има 6 ММА победи и печели 3 от срещите си с нокаут.

"Винаги гледам да приключа срещата колкото мога по-бързо. Мотивирам се самия себе си, искам да се развивам, искам с все по-силни противници да играя. Резултатът не е толкова от значение за мен, колкото да видя дали надграждам и дали ставам по-добър", подчерта Илиев.

Спортистът сподели още, че на ринга си мисли за победата, а в момента този мач е най-важното за него.

Гледайте видеото с целия разговор.