България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Светици и перверзници" - 4 монахини и едно убийство завладяват зрителите в Сатиричния театър

Подробности от Никола Младенов, Мартин Каров и Ана Вълчанова

20.01.2023 | 09:48 Редактор: Искра Ангелова

Спектакълът "Светици и перверзници" прави своята премиера днес от 19:30 в Сатиричния театър. В историята са заплетени 4 монахини и едно мистериозно убийство.

"Това е съвременна испанска пиеса, която пристигна при нас съвсем прясно написана. Интересното е, че авторът ще дойде също. Той пристига след няколко часа в София, това е голямо събитие, защото не винаги автори присъстват на премиерите. Това е криминален трилър за едно мистериозно убийство, поднесено по много интересен начин", каза режисьорът Никола Младенов в студиото на "България сутрин".

Актьорите не са притеснени от това, че авторът ще присъства в залата, дори се радват.

"Много бих искал той да види българския театър и българските артисти как се справят с неговия текст. Аз играя инспектор Джеферсън - лондонски инспектор, който отива в забутан манастир, в който има останали само 4 монахини, една от които е убита. Аз съм този, който разследва убийството и търси кой е убиецът", сподели актьорът Мартин Каров в ефира на Bulgaria ON AIR.

В пиесата участват още Йорданка Стефанова, Полин Лалова, Албена Павлова и Боян Арсов.

"Притеснявах се да не вляза в клишето как жена играе мъж. Исках да е по-конкретен мъж, но дали съм го постигнала - зрителите ще видят", коментира актрисата Ана Вълчанова.

По думите на Каров екипът е изключително сплотен, а репетециите са преминали забавно.

"Толкова рядко се случва всички да се харесват, да си помагат, защото актьорите сме малко егоистични същества", допълни Вълчанова.

"Беше трудно да направим този готически манастир хем да бъде театрален, хем да бъде модерен, хем да е на Камерна сцена. Най-трудно е да накараш публиката да се смее искрено", подчерта режисьорът.

Гледайте целия разговор във видеото.