България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За пръв път от много време българска тема прикова вниманието на българина

Журналистът Александър Попов: Всички очакват какво ще реши Румен Радев, за да приключи тази агония

13.01.2023 | 09:26 Редактор: Ирена Бакърджиева

И тази година продължаваме да следим кои са най-четените новини в информационния сайт dnes.bg.

"За първи път от много време българска тема прикова вниманието – това е катастрофата от Враца, при която загина 3-годишно дете. Инцидентът влезе в една посока изцяло към лекар от Спешна помощ, докато големият проблем защо е загинало детенцето, остана встрани. А то е загинало заради неразумно шофиране, неспазване на правила, липса на детско столче в колата", заяви главният редактор на dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

Според него остава и съмнението дали лекарката въобще е употребила алкохол, а медиите са се доверили изцяло на един дрегер. Без да влизат в подробности са раздали присъди как може лекар да е пиян.

Попов коментира и темата за британеца, издирван от Интерпол и заловен в България, като каза, че любопитното в тази история е, че е предизвикала и политически оттенък, тъй като е излязла информация, че е използвал къща на депутат от ДБ. Появили са се теории, че това е удар по ДБ, заради връчването на третия мандат и може да изиграе роля той да отиде в друга политическа сила.

"От политическите теми хората се вълнуват, но информацията, която им се поднася, е твърде еднообразна и всички очакват какво ще реши Румен Радев, за да приключи тази агония", изтъкна Попов пред Bulgaria ON AIR.

"За съжаление, си отидоха доста знакови личности. Джеф Бек бих отличил, дъщерята на Елвис Пресли, супермоделът Патиц. Годината започва с раздяла, както завърши миналата. Другият акцент, който бих отличил, е новата книга на Хари. Хората изпитваха повече симпатия покрай другите скандали в кралския двор към Хари, сега леко се обръщат нещата и може би няма да е в негов интерес имиджово. Очакваме реакцията на кралския двор", каза още Александър Попов.

Гледайте целия разговор във видеото.