България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Женската рок банда People of Maha представя нов албум с 5 песни

В него Мила Нинова, Александрина Гешева и Ана Беатрис Карвальо Турола преплитат рок с класически елементи

01.12.2022 | 10:15 Редактор: Ирена Бакърджиева

Женската рок банда People of Maha с нов малък албум. В него има 5 песни с изцяло ново значение. В него момичетата преплитат рок с класически елементи.

"Решихме да продължим с нашия стил, но и по един начин да го сменим, както е възможно. Успяхме да напишем нови песни и след дълъг период решихме, че това са 5-те важни песни, които искаме да покажем", каза китаристът Мила Нинова в студиото на "България сутрин".

Барабанистът Александрина Гешева добави, че част от видеото е снимано в изоставена църква и идеята му е да разкаже историята на момиче, което търси закрила в тази църква, но бива съдено от хората.

Вокалът Ана Беатрис Карвальо Турола е пяла в църква и когато е дошла в България, е започнала уроци по пеене, където се е запознала с Мила и Александра. Така са решили да започнат групата.

"Много добре успяваме да се разберем, понякога само с поглед се разбираме, а когато си говорим на английски, така си го усъвършенстваме", изтъкна Мила.

"Има интерес, защото е нещо ново, което не се вижда всеки ден", сподели Александра.

Дамите коментираха каузата за защита на правата на жените, в която се включват.

"Много често в такива случаи жертвата е изключително изплашена, когато страшното нещо се случи. Има много моменти, в които са замесени хора с власт или популярни. Изключително трудно е, когато кажеш нещо такова срещу авторитет. Първо си помислят, че тя си измисля, за да получи нещо", посочи Александра.

Мила сподели, че са били част от няколко протеста срещу насилието над жени.