България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво се случи до момента на Мондиала в Катар и какво предстои

Бившият спортен журналист Христо Евстатиев очаква Аржентина да стане световен шампион

29.11.2022 | 09:00 Редактор: Тодор Петров

Основните фаворити продължават във втората фаза на надпреварата. Франция, Бразилия и Португалия първи си осигуриха място на 1/8-финалите. Досега Белгия не показва това, което може. Германия в първия мач загуби от Япония - една от най-големите изненади на турнира. Германия тепърва има да изиграе още един мач и най-вероятно ще се класира. Испания и Англия играят много добър футбол.

По този начин бившият спортен журналист Христо Евстатиев коментира в студиото на "България сутрин" случилото се до момента на Световното първенство по футбол в Катар.

Той поддържа тезата, че Аржентина ще стане световен шампион на Мондиал 2022.

"Защото имат Лионел Меси, който е в много добра форма", обясни Евстатиев.

По думите му "черешката на тортата" в груповата фаза е бил мачът между Германия и Испания (1:1), които са показали много класен футбол.

"Днес започват третите мачове в групите, ще видим развръзката в група А и група Б. Домакинът Катар вече отпадна от Световното първенство. Ще се оформят осминафиналите и всеки мач ще е много интересен. Още 13 отбора чакат, за да намерят място сред най-добрите", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Евстатиев отбеляза, че феновете правят цялата атмосфера на Мондиала, а най-колоритни са африканските привърженици. На стадионите всичко е позволено, забранена е само бирата. Продава се във фен зоните и луксозните хотели, припомни той.

"Това е нетипичен сезон за Световно първенство, това е и най-краткият Мондиал. Катар е една малка държава с едва 3 млн. население, от които 500 000 са местни хора, останалите са работници. Не знам колко ще се промени животът им, тъй като след Мондиала тези стадиони са неизползваеми", каза още бившият спортен журналист.

Гледайте целия разговор във видеото.