България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мъск възроди фолклора на фона на скандали за Изборния кодекс и мигрантски гонки

Журналистът Александър Попов заяви, че президентът вече играе доста сериозна политическа роля

25.11.2022 | 09:16 Редактор: Ирена Бакърджиева

Промени в Изборния кодекс, преследване на мигранти и трепетно очакване за евентуалното посещение на милиардера Илън Мъск у нас - това са най-актуалните теми през седмицата.

"Политиците за пореден път доказаха, че общественият ред не ги вълнува. Тях ги вълнува предизборната обстановка, как да си подредят изборите по-добре и правят всичко възможно доверието в тях да не се покачи с някакъв процент", коментира главният редактор на dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

Според него се случват неща в държавата, които вълнуват хората, но явно не вълнуват депутатите в парламента. Той уточни, че темите за мигрантите и загиналите полицаи създават усещане, че България е като разграден двор и е възможно да ни затворят вратата за Шенген, а това не е тема в парламента.

"Другата тема, която беше доста четена, е поредното нападение на български клуб в Охрид. След като им дадохме зелена светлина за присъединяване към ЕС, темата за Македония вече не е на дневен ред", сподели още журналистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му клубовете, които се откриват в България и Северна Македония, само доказват, че нищо не сме постигнали, а и политиците не правят нищо, за да го постигнем.

"Президентът вече играе доста сериозна политическа роля и фактът, че ние през последните 2 години сме управлявани повече от служебен кабинет, отколкото от редовен, му дава сила, за да се противопоставя все по-сериозно и гръмко на партиите в парламента", смята Попов.

Той коментира и темата за Илън Мъск и Белоградчишките скали, като каза, че може би и медиите са преиграли, от една страна, но припомни, че и министърът на туризма се е включил.

"Фолклорът се възроди, самата новина предизвика повече забава, отколкото някакви очаквания дали въобще Илън Мъск ще дойде в България. От една страна, видяхме, че имаме много добри фотографи, от друга страна - хората научиха как се казва министърът на туризма, а от трета страна, се появиха много приятни мемета в социалните мрежи, които забавляват на фона на Изборния кодекс", каза още Александър Попов.

Гледайте видеото с целия разговор.