България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дения Пенчева отново на музикалната сцена с поп хит с фолклорни мотиви

По време на заснемането на видеото не са липсвали перипетии

23.11.2022 | 09:26 Редактор: Петя Кръстева

"Ритъм" - така е озаглавена новата песен на певицата Дения Пенчева. Тя за пореден път залага на поп с фолклорни елементи.

"Песента е в ЕDM стил, който не е толкова популярен в България, но в чужбина е доста актуален. Искахме да заложим на песен и стил, които са интересни и по-различни", разказа певицата в ефира на "България сутрин". 

"Имаме идея и тенденция, ако можем - да пробием в чужбина, но не подценяваме и българската публика", сподели Дения Пенчева. 

А целта на клипа на "Ритъм" е била да вплете "новаторство и автентичност". Видеото е заснето на място към което певицата има сантимент - Костенец. Оказва се, че именно там е прекарвала летата при своите баба и дядо. 

"Снимахме във фермата на моя баща за био ягоди и малини. Там беше първата ми работа. Бях на 13 години, когато родителите ми ме пращаха да бера. Получавах 6 лева - първите ми спечелени пари с труд", спомня си певицата. 

В ефира на Bulgaria ON AIR Пенчева добави, че по време на заснемането на видеото не са липсвали перипетии - върху нея пада диван и се наранява с чук. 

"Албумът не ми е самоцел. Искам да правя хубави песни, а когато се събере необходимият брой ще направим и такъв", обобщи тя. 

Гледайте целия разговор във видеото.