България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Темите тази седмица: Ракетата в Полша, промените в ИК и надеждата за Александър

Коментар на главния редактор на Dnes.bg Александър Попов

18.11.2022 | 10:10 Редактор: Вяра Димова

Масови ракетни изстрели от Русия към Украйна, взривоопасни промени в Изборния кодекс и една неспираща надежда за добра новина - 12 годишният Александър от Перник да бъде намерен - това са темите, които развълнуваха читателите на сайта Dnes.bg.

"Едно среднощно заседание взриви крехкия мир, който наблюдавахме между партиите. Но пък тези 15 часа и последвалите събития очертават дебели червени линии. Очакваме и протест. Това, което се реши в средата на седмицата, ще претърпи промени. ГЕРБ вече заявиха, че са готови на отстъпки от обсъжданото като проектовариант. Няма да е по начина, по който изглежда в момента, но тази тема ни върна в едни предизборни говорения на политическите сили. Това води до предсрочни избори", коментира главният редактор на Dnes.bg Александър Попов в "България сутрин".

Темата вълнува хората, подчерта гостът и добави, че хората все още си спомнят как се е гласувало с хартиените бюлетини.

"Тези времена не носят добри спомени. Може би трябва да се прави разграничение в София и другите места, но политиката се движи повече на тема "София", посочи Попов.

Коментарите по темата с издирването на 12-годишния Александър са много различни и в по-голямата си част следват тези на криминалистите, които се изявяват в медиите. 

"Твърде дълго се издирва Александър. Доброволци се отказват. За съжаление, скептицизмът идва от самите криминалисти, които дават неприятна насока. Когато става въпрос за такова издирване, се оказва, че нещата са вътре - сред най-близките на издирвания. Има много странни моменти - като поведението на бащата. Сред нашите читатели буди недоумение и фактът защо майката не се върна в страната", каза още Попов.

Сред най-четените теми е и как страна членка на НАТО (Полша - бел. ред.) попадна под изстрелите.

"В първите минути всички си говорехме дали не сме на прага на Трета световна война. Впоследствие реакциите на САЩ и НАТО успокоиха напрежението. Ще има развитие по темата", добави журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.