България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БДЖ след пожара във влак: Огънят много бързо е обхванал вагоните, те са в техническа изправност

"За пътниците е извикан автобус, не е имало паника", каза инж. Христо Иванов

04.11.2022 | 08:35 Редактор: Искра Ангелова

Пожар във влака София-Варна. Инцидентът е станал край Каспичан. Леко пострадал е единият от машинистите.

"За съжаление, неприятен инцидент. На този етап е назначена комисия първа категория, която да разследва причините за запалването, засега не можем да кажем точната причина. Забелязан е пламък във втория вагон, малко след тръгване от гара Каспичан", каза управителят на БДЖ - "Пътнически превози" инж. Христо Иванов за "България сутрин".

По думите му е направено всичко възможно по най-бързия начин пътниците да бъдат свалени от влака и да са на безопасно разстояние.

"Машинистът е действал адекватно и по най-бързия начин е разкачил машината от композицията, като машината е от най-новите. Пожарът много бързо е обхванал първия и втория вагон, те са изгорели. За пътниците е извикан автобус, не е имало паника", допълни инж. Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че във влака има пожарогасители, но огънят се е разраснал много бързо.

"Било е безпредметно използването на пожарогасители, тъй като вагоните са пламнали много бързо. Преди всяко пътуване се прави проверка на техническото състояние на целия подвижен състав. Вагоните са били в техническа изправност. Един от машинистите е пострадал, пръстът му е бил притиснат в момента на разкачване на локомотива от вагоните, но състоянието му е добро", поясни управителят на БДЖ - "Пътнически превози".

Той е категоричен, че се контролират всички ремонти, които се извършват.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
партийни калинки
преди 1 година
До кога ще се палят влакове? БДЖ какво е? Компания за екстремни изживявания? Влакчета на ужасите? Сигнализирай за неуместен коментар