България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група P.I.F. представя в София концерта "Оставам тук" в памет на Димо

Той не може да бъде заместен, призна музикантът Иван Велков

31.10.2022 | 09:20 Редактор: Тодор Петров

На 3 ноември група P.I.F. представя за първи път в София концерта "Оставам тук". След силното концертно лято на групата и безбройните емоционални концерти под наслов "Приказката P.I.F. - невиДИМО", момчетата излизат на софийска сцена със съвсем нов концерт-спектакъл. 

"Решили сме да подновим репертоара и да вкараме песни, които или много отдавна сме свирили, или не сме ги свирили изобщо. Това е новото в този концерт. С всеки концерт искаме да покажем нещо по-различно. Ще направим и нови парчета от последния ни албум", каза китаристът и съосновател на групата Иван Велков в "България сутрин". 

Той добави, че когато са решили да продължат с групата след кончината на Димо, идеята не е била да намерят негов конкретен заместник.

"Той не може да бъде заместен. Предпочетохме да каним наши приятели, които са свързани с него и с нас във времето. Те са доста поласкани, но го приемат и като голямо предизвикателство и отговорност. Самите те казаха, че вече гледат на парчетата по друг начин", обясни Велков пред Bulgaria ON AIR.

Една от основните идеи на групата е била да покажат как различните стилове могат да се обединят и да изпеят емблематичната песен "Приказка".

"Точно това парче пасва на концепцията, че музиката може да ни обедини. Има много изненади и много нови неща. Едно от посланията е, че сме на тази земя да се развиваме и да сме добри. Музика е и възпитание. Зависи от нас и от медиите да накараме младите хора да останат тук", каза още музикантът.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
бръмбар
преди 1 година
Браво, момчета, че не забравяте приятеля си! Сигнализирай за неуместен коментар