България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Парламентарни неволи, войната в Украйна... Какво ви развълнува тази седмица?

Българите продължават да се интересуват от случващото се в НС, каза главният редактор на dnes.bg Александър Попов

28.10.2022 | 08:17 Редактор: Тодор Петров

Българите продължават да се интересуват от случващото се в Народното събрание, посочи главният редактор на dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

"Заговори се дали има нова коалиция след избора на Вежди Рашидов за председател на парламента. Доста сблъсъци ще има по темата с гласуването с хартиена бюлетина. Всички бяха много доволни, че ще се даде време за съставяне на правителство - да видим дали това време ще донесе нещо. Всичко ми звучи предизборно, всеки "раздава" пари и споменава как българският народ е най-важен", коментира журналистът.

По думите му, когато се стигне до някакви дела, червените линии са толкова много и политическите сили влизат в толкова сблъсъци, че съставянето на правителство ще бъде доста трудно.

"Целта е да се приеме бюджетът. Служебният кабинет беше готов с три варианта, а в крайна сметка ще удължи бюджета от тази година", каза още Попов пред Bulgaria ON AIR.

"В Украйна нещата продължават да ескалират, борбата е за Херсонска област. Другата тема е болен ли е Путин. Излезе материал, в който се твърди, че кашля непрекъснато и е свалил 8 килограма. Здравето на Путин влияе пряко на войната. Източниците не са сигурни на 100%", подчерта журналистът.

Интервю на dnes.bg с Дани Ганчев от "Тангра" също предизвиква голям интерес. Музикантът споделя пред колегите ни, че мечтае за мир.

Гледайте целия разговор във видеото.