България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Провалът в работата на депутатите и как едно куче се превърна в символ на народа

Главният редактор на dnes.bg Александър Попов посочи най-четените теми тази седмица

21.10.2022 | 09:02 Редактор: Тодор Петров

По традиция в петък отправяме поглед към темите, на които вие - зрителите и читателите, сте обърнали най-голямо внимание през седмицата. 

"Изпращаме доста бурна седмица. Темата на седмицата е изборът на председател на Народното събрание. През първия ден станахме свидетели на доста грозни сцени и неприятни реплики и обиди. Всеки може да си направи извод защо толкова малко хора гласуват - разделението се създава от тази реторика. През втория ден заприлича на парламент и започнаха да търсят изход от ситуацията", коментира главният редактор на dnes.bg Александър Попов

По думите му в "България сутрин" повечето хора приемат нещата иронично. Отправят се и нелицеприятни епитети към народните представители. А предизвикалото фурор куче, седнало пред сградата на парламента, се е превърнало в символ, защото хората са започнали да правят аналогия със собствения си живот - депутатите не им обръщат внимание.

Войната в Украйна остава сред най-четените теми и тази седмица. Попов акцентира върху думите на Екатерина Захарова, че НАТО вече е много близо до пряка война с Русия.

"Там нещата всяка седмица са много различни. Бомбардират се стратегически обекти в Украйна, минаха на режим на тока. Случващото се, включително евакуацията на хора в Херсон, предполага неприятни действия, които ни очакват следващата седмица. Бежанците вече са и от Русия, легалната миграция става все по-голям проблем в Европа", подчерта журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Една от най-четените статии в dnes.bg е за случая в Париж, при който изгониха от кафене две украинки с думите: Да живее Путин, чао! От заведението оправдаха постъпката си, предстои разследване по случая.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК