България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Циганското лято продължава с пълна сила, до дни живакът удря 28 градуса

Петър Янков: Днес и утре страната е под влияние на малко по-хладен въздух

20.10.2022 | 08:18 Редактор: Тодор Петров

"Ще се радваме на топло време. Вторник следващата седмица ще бъде най-топлият ден - с температури до 24-28 градуса. Циганското лято, което настъпва от Димитровден, ще бъде в пълната си сила. Сутрините ни очакват ниски температури от 3 до 8 градуса, но високи градуси в следобедните часове", съобщи синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

Днес и утре страната е под влияние на малко по-хладен въздух, а дневните температури ще се движат между 17 и 22-23 градуса, стана ясно още от думите му.

За предстоящия уикенд ни очаква следното време: в събота температурите ще се повишават и ще бъде сравнително топло, но ще има облаци следобед. Валежи не се очакват. В неделния ден ще бъде подходящо за планински туризъм - с температури от рода на 20-25 градуса.

"Есента е сезонът на мъглите. С това топло време ще има намалени видимости в сутрешните часове. Ще бъдат често явление, шофьорите трябва да минават. Традиционно местата са мъгли са: Ихтиманското поле, северно от Благоевград, Севлиево и поречията - по Марица на изток от Пловдив", каза още Янков пред Bulgaria ON AIR

По думите му засега няма условия за студени ветрове. Днес може да се усети по-ниска температура, но в близката седмица не се очакват студени ветрове.

"Няма лошо време, има лошо облекло. Следете краткосрочните прогнози и бъдете информирани за времето. Днес ще бъде сравнително по-хладно в следобедните часове. Връхната дреха ще бъде необходим аксесоар", завърши синоптикът.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК