Четвъртък ни посреща с до 23 градуса, не се очакват валежи

В събота ще захладнее, в неделя ще има повече слънчеви часове

20.10.2022 | 07:15 Редактор: Петя Кръстева

Минималните температури в страната ще са от 4 до 11 градуса, отново в западните райони на места могат да достигат до 2 градуса. Сутринта над Добруджа ще има разкъсана, но значителна облачност, докато на запад ще бъде слънчево, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През деня облаците ще се увеличават и ще обхващат северните и западните райони. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде до умерен от изток с временни усилвания следобед със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 20 до 23 градуса, по морето - около 18. Над планините преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се увеличи облачността над Стара планина.

В петък ще има разкъсана облачност, по-значителна над западните райони и по Черноморието. В събота ще премине облачна вълна над северните райони, но без валежи. Ще захладнее.

В неделя се очакват повече слънчеви часове, а късно следобед от север на юг отново ще се заоблачи, но валежи не се очакват. В понеделник облаците ще намаляват и постепенно дневните температури ще се повишават като в югозападните райони ще достигат до 26-27 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК