България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Таксиметрови шофьори на протест, искат адекватни присъди за агресията срещу тях

Красимир Цветков и Апостол Вълчев са провели среща с министъра на транспорта и с главния секретар на МВР за паникбутоните

19.10.2022 | 08:20 Редактор: Ирена Бакърджиева

На протест днес излизат таксиметровите шофьори. Те настояват за по-голяма сигурност на работното място. Недоволството им е породено от поредния инцидент, при който техен колега почина след сбиване на пътя

"Причината отново е проблемът с нападенията срещу таксиметрови шофьори по време на работа. Протестът ще започне с паркиране на колите до Археологическия музей срещу президентството. От 9:00 ч. се преместваме на Съдебната палата, в 10 трябва да започне делото на Апостол за опита за убийство срещу него", заяви председателят на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков в студиото на "България сутрин".

"Очакваме от това дело справедливи присъди. Искаме прилагане на максималната тежест на закона спрямо извършителите. Все още за нас остана странно изменението на обвинението по неговото дело от предумишлен опит за убийство с цел грабеж - на сплашване", добави той.

Относно паникбутоните са провели среща с министъра на транспорта и с главния секретар на МВР и са стигнали до търсене на възможности.  

"Делото беше отложено, тъй като адвокатът на подсъдимите не беше дошъл, те не могат да се защитават без адвокат. Предполагам, днес всички трябва да се явят и да има адекватни присъди", посочи таксиметровият шофьор, пострадал по време на работа - Апостол Вълчев.

Той е категоричен, че ще продължи да се бори до края за адекватни присъди за престъпниците, тъй като агресията на пътя е станала много голяма.

"Няма как да приемем заглушаването на тази тема. Ако днес нещата не се развият така както очакваме, на нас ни остава да търсим варианти извън България", категоричен е Красимир Цветков.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК