Поставят паник бутони и видеорегистратори в такситата и в обществения транспорт

Това е мярка за гарантиране на безопасността както на водачите, така и на пътниците

11.10.2022 | 17:47 Редактор: Теодора Патронова

Транспортният министър Христо Алексиев се срещна с представители на таксиметровия бранш, за да набележат мерки за защита на шофьорите. Сред мерките, които бяха обсъдени са поставянето на паник бутони и видеорегистратори в такситата

Това е мярка за гарантиране на безопасността както на водачите, така и на пътниците. 

"Министърът обеща, че тези паник бутони и видеорегистратори има възможност да бъдат за сметка на държавата. В предишни случаи, когато сме имали посегателства над таксиметрови шофьори, те са го отхвърляли като идея, защото е доста скъпа тази система", съобщи Спас Атанасов от таксиметровия бранш.

"Ние това го правим. За чия сметка ще бъде, ще бъде преценено на следващите срещи. Въпросът е сега да се направи цялостната система и алгоритъм на действие. Има възможност това да бъде финансирано със средства от Европа и от държавата, защото е с много висок обществен интерес", изтъкна служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

Видеоматериалите от камерите в автомобилите на такситата и на тези от обществения транспорт ще постъпват по определен алгоритъм в системата на МВР, който тепърва ще бъде изработен. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК