България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Кикимора" спечели престижен конкурс, готви нов англоезичен албум

"Групата става все по-добра през годините", каза музикантът Николо Коцев

11.10.2022 | 09:41 Редактор: Ваня Кузманова

Група "Кикимора" с песента "Сън“ е големият победител в 53-ото издание на конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика "Пролет", а последният им албум е издаден от западна звукозаписна компания. 

"Конкурсът на националното радио е един от най-престижните. Звъннаха да ме поканят. Аз първоначално отказах, защото сроковете бяха прекалено кратки, но след това се замислих, че съдбата има пръст в тази работа, щом специално звънят да ме поканят, и реших да направя песен. Тъй като срокът беше кратък, реших песента да е само с китара и глас, но това се оказа голям успех и спечелихме голямата награда", разказа основателят на групата и китарист Николо Коцев - Кикимора в ефира на "България сутрин". 

Имат план да снимат клип към песента, но в момента търсят правилната концепция. 

"Единствената промяна в групата е, че тя става все по-добра през годините, което е основната цел. Критерият, по който ние работим, е много висок. Той покрива дори интернационалните стандарти по това какво качество трябва да има една група", изтъкна китаристът пред Bulgaria ON AIR

Мнението му е, че вкусът на българската публика за музиката не се е променил толкова много, но има фактори, които действат върху критерия, по който публиката оценява музикалните творби и всичко, което се създава.

Коцев съобщи, че в момента работят по нов албум, който ще бъде отново англоезичен. Той е в последната фаза и скоро ще има готов продукт.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
кикимора на ябанджийски проговорили.... Сигнализирай за неуместен коментар