България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

НАТФИЗ с куклен спектакъл по "Бяла приказка" на Валери Петров

Постановката ще се играе на 1 и 8 октомври

23.09.2022 | 09:40 Редактор: Теодора Патронова

Националната академия за театрално и филмово изкуство представя спектакъла "Бяла приказка" по текст на Валери Петров. В постановката играят студентите от специалност "Актьорство за куклен театър" от класа на професор Константин Каракостов. Асистент в спектакъла е Атанас Димитров. 

"Това е едно класическо заглавие на любим български автор на поколения деца. Това е една прекрасна драматургия. В момента в българския куклен театър има глад за добра детска драматургия. Надявам се това в бъдеще да се промени", каза проф. Каракостов в "България сутрин".

Димитров разказа, че са започнали работа по постановката, когато студентите са били трети курс миналата година. Той добави, че за около месец са успели да се справят с драматургията. 

"Една от задачите беше да ги потопим в реална работна атмосфера. Така както се прави по професионалните театри. Те работиха изключително отдадено. С огромно желание се впуснаха в репетициите и смея да кажа, че постигнаха чудесен резултат", обясни проф. Каракостов пред Bulgaria ON AIR.

Според него постановка за деца се прави по-трудно от такава за възрастни, защото отговорността е по-голяма. Той добави, че подготвят децата за срещата с театъра в бъдеще и е голяма отговорност да се направи хубаво детско представление. Постановката ще се играе на 1 и 8 октомври. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК