България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доц. Бенатов от Украйна: Отдавна очакваме пълна мобилизация, защото Русия няма резерви

Успехите в Харковска област доста силно мотивират хората, каза той

22.09.2022 | 08:56 Редактор: Ирена Бакърджиева

Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация и заплаши с ядрено оръжия Украйна. Това е безпрецедентен ход в страната от края на Втората световна война. 

"Това, което направи Путин, не е голяма изненада за нас, ние отдавна чакаме пълна мобилизация в Русия, защото след събитията в Харковски регион забелязваме, че руснаците нямат никакви възможности за ефективна война към Украйна. Затова те бързат с референдумите в Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област. Нямат резерви за войната" категоричен бе доц. Даниел Бенатов в "България сутрин".

Той посочи, че няма тревога в страната и размяната на азовците вчера е била много приятна новина, която също е била и голяма изненада.

"При нас всичко е спокойно и успехите в Харковска област доста силно мотивират хората. Нашата армия е комплектована много силно с хора и няма потребност за повече хора", заяви доц. Бенатов пред Bulgaria ON AIR.

Според него вероятността Путин да прибегне до ядрено оръжие е доста малка, но те могат да използват "мръсно оръжие", което вреди на околната среда без ядрена експлозия. Доц. Бенатов допуска и атомен тероризъм с централите.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК