България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жител на Каравелово: Не е само времето, има и други виновни за трагедията, искаме техника

"Втората вълна беше ударна, премаза всичко", каза Петър Петров

06.09.2022 | 07:29 Редактор: Искра Ангелова

На петия ден от водното бедствие в разчистването на наноси, дървета и кал от улиците на трите населени места се включиха над 600 военнослужещи със специализирана военна техника. През изминалите дни стопаните с помощта на доброволци сами отводняваха домовете си.

"Втората вълна беше ударна, премаза всичко - дръвчета, плевни. Тинята е най-малко 50 см, в кухнята водата е била над метър, още не може да влезем вътре. Вече сме много уморени, пенсионери, нямаме силите като на млад човек", каза жителят на село Каравелово Петър Петров за "България сутрин".

На място се очаква да пристигне и служебният министър-председател Гълъб Донев.

"Искаме да дойде техника и да изхвърли тинята. Електроуредите са съсипани, ще трябва да ги изхвърлим. Не знам къде ми е втората кола. Ремаркето ми е смачкано. Аз съм на 70 години, не си спомням такова нещо. Дърветата са изкоренени", допълни той.

Попитан дали според него само времето е виновно, Петър Петров отговори: "Не е само времето, има и други виновни за тази трагедия. За мен тези доброволци не могат да ни помогнат, иска се техника.

Междувременно започнаха да се събират доброволци, които да помогнат на хората. Поне месец ще трябва, за да може селото да бъде възстановено донякъде. Все още има къщи, които са откъснати от света.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК