България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вяра Емилова: Има саморазправа с хора на БСП, Трифонов е популист

Не мисля, че има конфликт с "Продължаваме промяната", заяви социалистът

29.08.2022 | 08:52 Редактор: Тодор Петров

Малко преди предизборната кампания да започне, увеличаването на доходите през последните месеци се оказа спорна тема между бившите коалиционни партньори от "Продължаваме промяната" и БСП. От партията на Кирил Петков се похвалиха с резултатите си от проведената социална политика, а от БСП заявиха, че доходите са увеличени под натиска на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. 

"БСП винаги е била ориентирана към това българските граждани да имат по-високи доходи. Бяхме социалният стълб, който ежедневно работеше върху това да бъдат вдигнати доходите. Нямаше как това да стане без нашите коалиционни партньори, но няма как други политически сили да се приписват това, за което БСП работи от години. Не мисля, че има конфликт с "Продължаваме промяната", коментира Вяра Емилова от БСП в "България сутрин".

Относно последните заяви на "Демократична България", гостът на Bulgaria ON AIR коментира:

Нормално е ДБ да опитва да си запази електората, защото той е настроен против БСП. В много от политиките ни имахме подкрепата и на ДБ.

Близо 50% от кандидатите в предизборните листи на БСП са млади хора, а Емилова даде заявка, че кампанията им този път ще бъде по-модерна и по-различна.

"Виждаме случващото се, откакто е служебният кабинет - има саморазправа с някои от членовете на БСП. В момента отстраняват професионалисти, за да назначат други хора на техните места. Работата на служебния кабинет е да проведе честни избори. БСП никога не е заставала срещу президента Румен Радев, но обвиненията във времето се натрупаха. Тази битка се води от други хора и други интереси", каза още Емилова.

Социалистите предлагат 4 мерки за справяне с газовата криза и са категорични, че разговорите с "Газпром" трябва да бъдат подновени. Една от мерките е насочена към компенсации за бизнеса, като е предвидена и помощ за битовите потребители.

"Доставките трябва да се изпълняват и цената да бъде приемлива за България. Предстои ни доста тежка зима и ако не подновим преговорите, това ще се отрази на гражданите", категорична е Вяра Емилова.

Тя приема с усмивка предложението на ИТН за референдум за президентска република.

"Най-страшното, което може да направи един политик, е да свири на струната на емоциите на гражданите. От Слави Трифонов и ИТН видяхме в 3 парламента, че не изпълняват своите обещания. Това е поредното популистко обещание, но българският избирател е мъдър", посочи Емилова.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК