България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ивайло Шопски и "Бащино огнище" влизат в политиката, дадоха сериозна заявка

Ако не направим нещо до няколко години, ще загубим и територии от нашата държава, алармира родолюбецът

29.08.2022 | 08:06 Редактор: Тодор Петров

Инициативата "Пътуващо читалище" става гражданско сдружение "Бащино огнище" и ще участва активно в политиката. Вече пета година председателят ѝ Ивайло Шопски събира парчета история, за да припомня отдавнашни традиции и да опазва историите на предците ни, за да останат те за поколенията. Няма да участват пряко в изборите на 2 октомври, тъй като искат да се подготвят по-добре за следващия вот.

"250 града сме обиколили в България, стотици са училищата, които съм посетил. Във всяко населено място съм видял знаещите и можещите хора. Почти съм ги събрал. Десетки са дали заявка. Години наред отлагам това решение, но вече няма накъде. Ако ние не направим нещо до няколко години, ще загубим и територии от нашата държава", заяви Шопски в студиото на "България сутрин". 

"Канен съм от не една и две политически сили. Отказвал съм и съм стоял встрани от политиката, защото не съм искал да цапам името си. Но дойде момент, в който трябва да поема отговорност, защото огромната липса на справедливост вече така ни задушава, че като граждани изпитваме страхотно огорчение от случващото се. Гласуваме за някаква личност, покрай нея влизат 60-70 души, които нищо не са направили за българското общество", каза още той.

Шопски добави пред Bulgaria ON AIR, че са партия на обикновените хора и нямат една стотинка. 

"Всички хора, които са се докоснали до магията "Бащино огнище", знаят, че ние не разчитаме на чужди финансирания, не чакаме европрограми, не сме на хранилка някъде. Но имаме ръцете си, сърцето си, ума си. Случва се с големите сърца на обикновените хора. Всичко, което сме казали досега, сме го свършили", подчерта той.

Ивайло Шопски обеща, че когато влязат в управлението, ще направят така, че до 3 месеца няма да има никаква безработица. 

"От раз ще решим проблемите с подмяната на вота. Ще върнем културата и добрия тон в политиката, когато започнем да гласуваме за личности", изтъкна още гостът. 

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК