България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Опасна близост - сигналите, които Кирил Петков и Лена Бориславова изпращат

Коментар на Мария Касимова-Моасе и Максим Бехар за границата между етиката, морала и сензацията

04.08.2022 | 09:37 Редактор: Ваня Кузманова

Защо снимката на Петков и Бориславова засили толкова обществения дебат? 

"В този толкова критичен ден всичко, което биха направили Кирил Петков или Лена Бориславова, би наелектризирало социалните медии и обществото. Автор в социалната медия може да публикува фалшива новина или да изманипулира снимка, или текст. Един премиер не трябва да показва такава близост с началника на кабинета си. Важното е как се излиза от тази ситуация и как се реагира. Трябва да има нормален човешки отговор. Отговорът на Бориславова беше доста нелеп. Той трябва да е с едно изречение. Най-важното е, че такова нещо не трябваше да се допуска", заяви PR експертът Максим Бехар в студиото на "България сутрин"

По думите на писателя и консултант по етика и протокол Мария Касимова-Моасе е нормално такава снимка да породи такъв интерес

"Публичността е част от функцията на тези хора и е работа на останалите да ги коментират. Много често те не могат да разберат това и се обиждат, когато някой направи коментар за тях", допълни тя.  

"Ние сме в средата на политическа битка, в центъра на смяна на правителства и няма как да не очакваме някои от медиите, които симпатизират на политическите опоненти, да не прекрачат границата. Единствените граници трябва да ги поставим ние самите. Самата политическа личност или звезда трябва да има винаги едно на ум", изтъкна Бехар.

Той смята, че парламентът е бил разочарование през последните 7 месеца и допълни пред Bulgaria ON AIR, че тепърва предстоят предизборните битки и по нищо не предвещават, че ще бъдат културно-интелrгентни. 

"Ще има размяна на визии, концепции, стратегии и решения. Според мен по-скоро ще има лични нападки. В следващия момент тези хора трябва да разберат, че България е в много трудна ситуация. Тези 240 депутати трябва да имат обща стратегия и концепция как хората в България да живеят по-добре", каза PR експертът.

Според писателя и консултант по етика и протокол Мария Касимова-Моасе трябва да се върнем към едни много простички неща, с които ние в България сме възпитавани от нашите родители - да казваме "Добър ден", "Благодаря", "Извинявай", да уважаваме по-възрастните и чуждото мнение.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК