България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Том Егеланд отново на българския книжен пазар със завладяващ роман

Издателят Пламен Тотев разказа за автора и "Сребърниците"

31.05.2022 | 09:07 Редактор: Тодор Петров

Един от най-четените автори - Том Егеланд, се завръща с нов роман. 30 сребърника и най-срамното предателство в човешката история завладяват вниманието на читателите. 

"Това е първият чужд език, на който излиза романът на Том Егеланд. И това не е случайно, в тесни приятелски контакти сме с него. "Сребърниците" е един от големите хитове на Пролетния базар на книгата пред НДК. Читателите на Том Егеланд в България се увеличават", каза издателят Пламен Тотев в "България сутрин". 

В "Сребърниците" се разказва за отдавна изчезнало писмо, написано на пергамент. Убит е специалистът, на когото е възложено разчитането му и следва поредица от загадки до тотална тайна, която е останала скрита през вековете и касае произхода на Медичите. 

А читателите на романа ще разберат мотивите на Юда да предаде Исус Христос.

Оказва се, че две години преди да излезе "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун (2003 г.), Том Егеланд издава романа "Краят на кръга", в който се занимава със загадка, свързана с родословието на Христос. След това неговите герои може да бъдат видени в книгата на Браун.

"Не само са ползвали еднакви източници. В "Шифърът на Леонардо" характеристиките на героите са едни и същи", посочи Тотев пред Bulgaria ON AIR.

"Том Егеланд е изключително добър писател. Книгите му са много дебели, но се четат на един дъх. Книгите му вълнуват", подчерта издателят.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК