fallback

Новосформираното дуо Tales представя дебютен авторски албум

"По-готино човек да напише нещо от себе си и да го даде на другите", сподели Сандра Петрова

16.05.2022 | 09:30 Автор: Здравко Черкезов

Дебютен албум представя новосформираното дуо Tales. С натрупания си музикален опит през годините и двамата автори – Сандра Петрова и Любен Перфанов, се опитват да изразят себе си чрез музиката, която ще представят.

"Tales е чисто ново дуо, започнахме да работим през ноември върху новия ни албум. Решихме, че ще си направим един авторски албум и така ще се представим пред света. Да, можем да пеем кавъри, но е по-готино човек да напише нещо от себе си и да го даде на другите", сподели Сандра пред "България сутрин".

Песните са на английски език. В тях между двамата има "баланс".

"Някои парчета тръгнаха от това той да измисли риф на китарата или прогресия, а аз да започна да си пея нещо и съответно после текст. Но и по двата начина сме ги правили", посочи певицата в студиото.

"Предпочитам да има мелодия, защото е  по-голямо предизвикателство да намериш конкретната хармония. Това е абстрактно понятие, но за мен винаги е било предизвикателство. Освен това, когато идвам с акордна прогресия, влизам в рамки, които стилистично ме предразполагат. Затова предпочитам тя да дойде със стилистичния тласък",  обясни Любен в ефира на Bulgaria ON AIR.

Премиерата на албума е утре, 17 май, в бар "Петък" от 20:30 часа. "Планираме да изпълним целия албум, като Ивайло Игнатов и Мартин Велев ще ни помогнат да го представим така, както сме го записали", завърши Сандра. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback