България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новосформираното дуо Tales представя дебютен авторски албум

"По-готино човек да напише нещо от себе си и да го даде на другите", сподели Сандра Петрова

16.05.2022 | 09:30 Редактор: Здравко Черкезов

Дебютен албум представя новосформираното дуо Tales. С натрупания си музикален опит през годините и двамата автори – Сандра Петрова и Любен Перфанов, се опитват да изразят себе си чрез музиката, която ще представят.

"Tales е чисто ново дуо, започнахме да работим през ноември върху новия ни албум. Решихме, че ще си направим един авторски албум и така ще се представим пред света. Да, можем да пеем кавъри, но е по-готино човек да напише нещо от себе си и да го даде на другите", сподели Сандра пред "България сутрин".

Песните са на английски език. В тях между двамата има "баланс".

"Някои парчета тръгнаха от това той да измисли риф на китарата или прогресия, а аз да започна да си пея нещо и съответно после текст. Но и по двата начина сме ги правили", посочи певицата в студиото.

"Предпочитам да има мелодия, защото е  по-голямо предизвикателство да намериш конкретната хармония. Това е абстрактно понятие, но за мен винаги е било предизвикателство. Освен това, когато идвам с акордна прогресия, влизам в рамки, които стилистично ме предразполагат. Затова предпочитам тя да дойде със стилистичния тласък",  обясни Любен в ефира на Bulgaria ON AIR.

Премиерата на албума е утре, 17 май, в бар "Петък" от 20:30 часа. "Планираме да изпълним целия албум, като Ивайло Игнатов и Мартин Велев ще ни помогнат да го представим така, както сме го записали", завърши Сандра. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Тази Сандра не водеше ли Туризъм.бг по БНТ точно с водещия на сутрешния блог на ОнЕр преди? Хахах :Д добра среща! Сигнализирай за неуместен коментар