България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Връщаме ли се задължително в офиса или може да продължим да работим от вкъщи?

Не искам да се заблуждаваме, че украинците ще помогнат на нашата икономика, заяви Надя Василева

30.03.2022 | 08:18 Редактор: Здравко Черкезов

Два дни до края на извънредната епидемична обстановка. В страната предстои много служители да се върнат на работа в офисите. Има ли варианти работата от вкъщи да продължи?

"Има два вида служители - които се чувстват по-добре вкъщи, и други, които искат да се върнат в офиса. Важно е как това се отразява на компанията, но ако служителите са по-продуктивни от вкъщи, биха могли да останат", посочи председателят на Българската конфедерация по заетостта Надя Василева в студиото на "България сутрин".

Факторите, които работодателите вземат предвид, решавайки дали да прекратят хоум офиса, са най-вече продуктивността на служителите, как се чувстват те и ограничаването на разходите. "За тях е определено много важно сметката им да излезе", категорична е Василева.

От конфедерацията по заетостта правят на всеки 6 месеца проучване, като в последното има интересно откритие - много компании ще искат да назначават, но въпросът е дали ще има кого.

"Знаем колко украинци са дошли в България, но не знаем колко са наети на работа. Не искам да се заблуждаваме, че украинските граждани ще помогнат на нашата икономика, защото едно е човек да си търси работа, друго е да бяга от война. Не можеш да интегрираш хора, които не искат да работят", изтъкна председателят на Василева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ България ще спечели, само ако целенасочено привлече хора от трети страни навън за работа

"Или ако няма такива готови, да се превърнем в обучителен център, където да идват тези хора. Част от тях да остават и други да продължат своята кариера навън", предложи Василева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Векил
преди 2 години
"хора с пасивни тела"!? WTF!@ Що за безумна концепция. Тук имаме презумпцията, че тези, на които не им се кисне в офиса са "мързеливи" и "пасивни" ли? Сигнализирай за неуместен коментар