България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Студенти от НАТФИЗ с премиера на "Вишневата градина" от Чехов

Мирела Кръстева и Борислав Апостолов споделиха емоциите си покрай спектакъла

29.03.2022 | 09:40 Редактор: Тодор Петров

Студенти от класа на проф. Атанас Атанасов в НАТФИЗ представят спектакъла "Вишневата градина" от Антон Чехов. Двама от актьорите - Мирела Кръстева и Борислав Апостолов, разказаха подробности в студиото на "България сутрин".

На 1 април е премиерата на спектакъла, на 15 и 30 април също ще има представления. Студентите са започнали с подготовката в края на февруари.

"Когато актьорът се срещне с персонажа, преминава през дълъг процес и научава много неща. Запознава се с него и всеки такъв процес е изключително полезен. Цялата работа върху Чехов е тъжно удоволствие, както казва нашият режисьор. Чехов е много интересен за работа, защото пиесите му са писани като трагедии, а той ги поставя като комедии", сподели Кръстева.

"Понякога този процес може да бъде много труден, друг път става много бързо. Със сигурност не е лесен", каза на свой ред Апостолов пред Bulgaria ON AIR.

Авторът провокира актьорите да се замислят за много неща, а процесът първо е започнал чисто човешки в самите тях. Нещото, което им е най-трудно в НАТФИЗ пък, е съчетаването на многото дисциплини с личния живот.

Мирела Кръстева и Борислав Апостолов споделят, че с удоволствие биха се пробвали в киното.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК