България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

До края на март: Валежи и ниски температури, истинска пролет след 20-о число

"Има увеличена лавинна опасност, трябва да има дисциплина", предупреди синоптикът Петър Янков

03.03.2022 | 08:00 Редактор: Ваня Кузманова

С ниски температури и много студено време започна март месец. 

"Времето ще бъде динамично и снеговалежите ще продължават. Специално за събота и неделя, по нашите високи планини и в Западна България ще вали сняг. Тази обстановка е сложна, тъй като има увеличена лавинна опасност. Трябва да има дисциплина и хората да преценяват ситуацията", каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин"

Снеговалежите у нас ще бъдат в Западна България, в населените места те ще бъдат от дъжд и сняг.

"Температурите ще бъдат в рамките на 3 до 6 градуса. По планините ще вали мокър сняг и ще бъде по-интензивен в неделя", допълни синоптикът.  

Янков посочи, че в началото на следващата седмица се очакват интензивни валежи от мокър сняг, след което ще има краткотрайно затопляне. 

"Ще последва едно по-продължително затопляне, а температурите ще надвишават 15 градуса. До настъпването на астрономическата пролет ще изживеем малка пролет, а вече след 20 март се очаква сериозна заявка за настъпването на пролетта", прогнозира Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

"Март месец ще бъде с малко валежи, средните температури ще бъдат близки до нормалните, температурни рекорди не се очакват", отбеляза той.  

И завърши, че в средата на следващата седмица се очакват много мъгли и намалена видимост. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК