fallback

Креативни и любознателни - първите стъпки на ученици в журналистиката

Румяна Митова и Алекс Рангелов разказват за успеха си в конкурса "К.Л.А.С"

09.02.2022 | 08:24 Автор: Теодора Патронова

Ученици от 108 СУ "Никола Беловеждов" участваха в конкурса "К.Л.А.С". Техните два репортажа спечелиха голямата награда - участие в медиен обучителен лагер през пролетта. 

"Започнахме снимането на видеата още през есента на 2021 година. Направата на репортажите беше истинско преживяване. Беше ни много забавно и много интересно. Научихме много нови неща", разказа Румяна Митова, ученичка от 10А клас, в "България сутрин".

Единият репортаж е за "спестомат", а другият - за кучешка градинка в квартала.

"Огромни благодарности към кмета на район "Искър" Ивайло Цеков, на който дължим тази хубава кучешка градинка. Тя е заградена и е направена по такъв начин, че кучетата да не бягат и да не плашат жителите на квартала. Обстановката е много хубава. Идеята на репортажа беше да насърчим хората да разхождат своите домашни любимци там", обясни Алекс Рангелов от 9А клас пред Bulgaria ON AIR.

Румяна уточни, че "спестоматът" е тяхна инициатива, която са разработили. Ученичката добави, че това е нещо като банкомат, в който учениците от горен курс ще могат да спестят парите си като при всяка оценка ще получават дадена сума. 

Алекс поясни, че най-трудно при направата на репортажите е било укротяването на кучетата, а според Румяна - записването на интервюто с един от техните преподаватели. 

"Бих препоръчала на министъра на образованието да имаме повече практика в училище. Също така стаите да са по-шарени и да има повече работа с техника", каза Румяна. 

Медийният обучителен лагер, който са спечелили учениците, ще се състои тази пролет и ще бъде под формата на състезание. Учениците ще трябва да представят идеите си пред жури. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback