България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Румен Радев е най-харесван - на какво се дължи доверието към него?

"Позицията спрямо казуса РСМ се втвърдява", посочи Светлин Танчев от "Галъп Интернешънъл"

26.01.2022 | 08:10 Редактор: Ваня Кузманова

Високо доверие към кабинета на Кирил Петков и президента Румен Радев - това показва първото изследване за годината на "Галъп Интернешънъл".

"Президентът започва мандата си с традиционно високо ниво на доверие. Той запази високо ниво и с леки спадове продължи до втория мандат, данните показват, че той остава най-харесваната фигура в България. За първи път от 2009 година доверието към правителството е повече от недоверието", посочи Светлин Танчев от "Галъп Интернешънъл" в ефира на "България сутрин". 

По думите му всички социални придобивки вероятно са повлияли на доверието на хората. 

"Факторите са много и все още еуфорията от новия кабинет следва гражданите. Цените са едно от основните притеснения при българските граждани. Това е едно от предизвикателствата пред правителството - да се справят с повишаването на цените", посочи Светлин Танчев пред Bulgaria ON AIR. 

"Нашето изследване показва, че позицията на българите спрямо казуса РСМ се втвърдява. Хората, които не можеха да отговорят на този въпрос и не знаеха какво да отговорят, се е свил почти двойно. Тези, които смятат, че трябва да бъде допусната до ЕС, но първо трябва да изпълни ангажиментите си към България, преобладават. Тези хора, които биха допуснали РСМ, без да се изпълни някакво условие, са малко под 10%, което ясно сочи, че българското общество няма да допусне такова нещо", смята Танчев. 

И завърши, че президентът е водещ сред политическите личности. Премиерът Кирил Петков и министър Асен Василев също получават висок рейтинг, но тепърва ще се следим какво се случва. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Кирил
преди 2 години
Галъп интернешънъл !Андрей Венцелов Райчев (Хахото) е един от собствениците на Галъп интернешънъл България.Изпълнителен директор на Галъп интернешънъл болкан е Първан Симеонов . ХАХОто Андрей Райчев :"Ние трябва да си носим натовските ангажименти. Един от тях е да бъдем на страната на НАТО, независимо дали тя е права или не, посочи Андрей Райчев. Независимо дали НАТО е право или не, то ние сме длъжни да се подчиним, когато ни набутат във война ! Браво ХАХО ! Браво ! Сигнализирай за неуместен коментар